RECEPT PITTIGE GEHAKTBALLETJES

Recept voor een lekker snack balletje bij de borrel of als basis voor pasta met tomatensaus en deze balletjes. De kids houden er van deze eerste zelf te maken en later hun creatie op te eten.

Vlees gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Pittige gehaktballetjes
  • 500 gram gehakt (half lam, half rund)
  • 1 kleine ui, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 tl chans masala
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl paprika of cayenne voor pittige balletjes
  • 2 el verse koriander, gehakt
  • 1 ei, geklopt
  • 50 gram broodkruimels
  • 1 el olijfolie
  • zout naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C.

Meng alles goed en maak er balletjes van ter grote van een pingpong balletjes.

Rooster in de oven tot gaar, 20-25 minuten.

Als ze gaar zijn kun je ze af laten koelen en invriezen voor later gebruik of meteen serveren.

Een makkelijke variant met pasta is om een diepe ovenschaal te nemen, daar passata tomaten in doen, 1 el italiaanse kruiden, een flinke hoeveelheid geraspte pecorino en daar de balletjes in gaar te maken.

Dan meteen serveren met pasta.

Recept 30 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!