RECEPT PIKANTE KIP

Recept voor heerlijk pittige kip, van mijn buurman.

Gevogelte gerecht uit Indonesie

Ingredienten

Foto: Pikante Kip
  • 10 kippepoten
  • kipkruiden
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 2 spaanse pepers, fijngesneden
  • 2 rode uien, fijn gesneden
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • 1 stukje verse gember, in schijfjes
  • 1 stukje verse laos,in schijfjes
  • 3 daun jeruk blaadjes
  • 1 salam blad
  • 2 el gulai djawa
  • 1 tl tamarinde
  • 1 stengel sereh, schoongemaakt en gekneusd
  • 1 limoen uitgeperst
  • 3 el ketjap manis of meer naar smaak

Bereiding

Snijd de kippepoten een paar keer diep in zodat de kruiden en smaak er goed in kunnen trekken, dit helpt ook bij het bakken van de kip. Wrijf de kip ruim in met kipkruiden en laat minimaal een uur staan. Dan de kip braden in ruim olie zodat ie lekker krokant gebakken is en gaar.

Bak de uien, knoflook, pepers in wat olie tot geurig. Voeg dan tomaat, gember, laos, daun jeruk, sereh en salam toe en laat de tomaat 'oplossen'. Voeg dan het limoensap toe.

Dan op laag vuur de gulai djawa en tamarinde er door roeren en goed mengen en zachtjes laten pruttelen.

Van het vuur de kip hier door roeren en dan de ketjap er bij, eventueel meer naar smaak.

Dit is nu al lekker maar een dag later nog beter.

Recept 14 keer bezocht en 32 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heb het nu voor de 2e keer gemaakt en heb nu kip drummets gebruikt, die zijn wat kleiner en makkelijker te bakken. Het enige andere dat ik heb gedaan is de kipkruiden wat langer in laten trekken, wat extra zout aan de saus/boemboe toegevoegd en iets meer ketjap op het einde.

Heerlijk!!! Erg goed te gebruiken als borrelhapje of om 'te snacken' op zaterdagavond ;-)