RECEPT PERZISCHE RUNDVLEESSTOOFPOT MET LIMOEN EN SPLITERWTEN

Khoresjt Gheimeh

Vlees gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram stoofvlees, in blokjes
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl kurkuma
  • 2 kruidnagels
  • halve tl kaneel
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 4 el gele spliterwten
  • zout en peper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el boter

Bereiding

Kruid het vlees met zout en flink veel peper. Verhit de olie en boter in een grote braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit even mee. Doe nu de tomatenpuree, de kruiden, de limoenrasp en het sap erbij en voeg ook nog zoveel heet water toe dat het vlees bijna onder staat. Laat met het deksel op de pan ca. anderhalf uur stoven. Controleer af en toe of het niet droogkookt.
Kook ondertussen de gewassen spliterwten halfgaar in ca. 20 minuten in water met zout. Voeg ze dan toe aan de stoofpot en laat nog 20 minuten sudderen. Het vocht moet bijna verdampt zijn en de spliterwten zacht maar niet stukgekookt. Serveren met rijst, yoghurt met knoflook en een salade.

Recept 38 keer bezocht en 32 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik had een dergelijk recept ergens gelezen waarbij kleine blokjes gefrituurde aardappel eroverheen werden geserveerd. En platbrood erbij. Zo ga ik het eens proberen.
Mijn recept voor platbrood: van bloem, olijfolie, zout en wat heet water een deeg kneden, heel dun uitrollen en vervolgens ca. 2 minuten aan elke kant in een droge teflonpan bakken. As simple as that.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een heerlijk geurig gerecht! iedereen heeft ervan genoten. Vooral de limoen deed het hem. Komt bij ons vaker op tafel.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Heerlijk met schapenvlees ipv rundsvlees!
Ik heb ook wat olijven toegevoegd aan het recept.