RECEPT PERI PERI SALADE MET KIP

Salade gerecht uit Zuid Afrika voor 4 personen

Ingredienten

  • voor de marinade:
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1-2 verse rode chilipepers (of 1 gedroogde), fijngesneden
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 el fijngesneden korianderblaadjes
  • 4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 1 el citroen- of limoensap
  • voor de salade:
  • 350 g kipfilet, in dunne plakken gesneden
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 g taugé
  • 300-400 g rode kooi, geraspt
  • 1 grote winterwortelen, in lange dunne repen
  • 1 el korianderblaadjes
  • sojadressing:
  • 8 el citroen- of limoensap
  • 1 el fijngesneden korianderblaadjes
  • 1 ti gemalen korianderzaadjes
  • 4-el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 1 lente-uitje, in ringetjes

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Doe de plakjes kip in de marinade en laat ze ± 30 min. in de koelkast marineren. Schep de kipplakjes uit de marinade. Verhit de olie. Bak de kip al omscheppend + 4 min. in de hete olie. Schep de kip uit de pan en zet hem apart.
Breng 1/2 1 water aan de kook en overgiet er de taugé mee. Laat de taugé uitlekken.

Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord. Strooi een deel van de taugé erom heen. Leg daar bovenop de wortelreepjes. Leg de kipplakjes er omheen. Meng alle ingrediënten van de sojadressing door elkaar. Sprenkel de dressing rondom de salade en er overheen. Garneren met de korianderblaadjes. Lekker met donker meergranenbrood en boter.

Recept 18 keer bezocht en 71 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit is GEEN Zuid Afrikaanse gerecht.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Super lekker, naar mijn smaak eerder Aziatisch dan Afrikaans, maar wat doet het ertoe.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Het was erg lekker maar Afrikaans.......

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie This is NOT a typical South African dish!