RECEPT PASTA TETRAZZINI

Recept voor een pasta gerecht met kip en paddestoelen met room uit de oven. Recept komt van Jamie Oliver.

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Pasta Tetrazzini
  • 20 gr. porcini
  • 350 gram kippedijfilet, in stukjes
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 350 gr. paddestoelen, grof gesneden
  • 1 kopje witte wijn
  • 1 pak dunne spaghetti (fine van honig vind ik zelf lekker)
  • 1/2 liter room
  • 200 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • handjevol verse basilicum blaadje, in stukjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C. Wel de porcini in wat heet water en laat minimaal 10 minuten staan.

Verwarm wat olie in een pan (een pan die groot en genoeg is!). Bak de kip hier in en breng op smaak met peper en zout.

Knijp de porcini uit en bewaar het vocht en voeg de porcini toe aan de pan met knoflook en paddestoelen. Even laten staan, dan wijn en porcini vocht toevoegen. Laten pruttelen tot kip gaar is en het geheel wat gereduceerd is.

Kook de spaghetti volgens de verpakking en giet af.

Voeg room aan kip toe en breng aan de kook en haal van het vuur, op smaak brengen met peper en zout. Spaghetti hieraan toevoegen en goed mengen, dan basilicum en 3/4 van parmezaan toevoegen en weer goed mengen.

Dan pasta met saus in ovenschaal doen en de helft van de overgebleven kaas er bovenop strooien. In de oven bakken tot goudbruin.

Serveren met de kaas en wat olijfolie.

Recept 62 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Onze kids vinden het heerlijk.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie geweldig recept dankjewel