RECEPT PAMPOENSOP

Soep gerecht uit Zuid Afrika

Ingredienten

  • 500gr geschilde pompoen, in blokjes ("butternut" of boerpampoen);
  • 25 ml olie;
  • 10 ml boter;
  • 1 groot ui - fijngekapt;
  • 2 aartappelen - geschild en in blokjes;
  • 2 winterpenen - geschild en in blokjes gesneden
  • 5 ml fijn gember
  • 5 ml fijn kaneel
  • 2 kipbouillonblokjes opgelost in een kop heet water
  • 250 ml melk
  • 5 ml honing
  • 2 ml paprikapoeder
  • 25 ml chutney
  • zout en peper naaar smaak

Bereiding

Voeg pompoen, aartappelen, wortelen, ui, gember en kaneel bij warm olie en boter in een diepe dikbodem-soeppan en fruit voor 5 minuten.
Voeg bouillon, melk, honing, paprika, chutney, zout en peper bij. Bring tot kookpunt.

Laten afkoelen en pureren. Weer opwarmen. voeg water bij als soep te dik is.
Lekker met thuisgemaakte brood.


Recept 37 keer bezocht en 34 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 1 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk recept! Chutney geeft het net een exotisch tintje.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat is chutney in deze context. help!!

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Vooraf: Snij de kop van de pompoen af, bewaar deze. Hol nu de pompoen uit.
Ga verder met het recept.
Tien minuten voordat de soep klaar is zet je de uitgeholde pompoen ca 10 min. in de oven van ca 150graden
Doe de soep nu in de pompoen, maak in de bovekant van de rand een kleine opening voor de soeplepel, deksel er op en serveer nu de soep in de poempoen.