RECEPT OMELET MET GROENTEN EN VERSE KRUIDEN

Dit Iraanse recept is uiterst veelzijdig: het kan fungeren als tapas, als voorgerecht en als hoofdgerecht. In het laatste geval passen ingemaakte groenten en brood er goed bij.

Vegetarische gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 3 el olijf- of zonnebloemolie
  • 2 grote preien, in fijne ringen
  • 200 gram verse spinazie, fijngehakt
  • 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
  • 1/2 bosje dille, fijngehakt (of 1 el gedroogde)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout en peper
  • 6 grote eieren

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olie in een, bij voorkeur hoge, koekenpan met een doorsnee van 20 cm. Bak hierin de prei, spinazie, peterselie, dille en knoflook 5 minuten tot de groenten zacht zijn. Haal het geheel uit de pan en laat even afkoelen.

Roer de eieren los met de zout en peper en meng er het groentemengsel doorheen. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde pan en giet het eiermengsel erin. Bak de omelet 12-15 minuten tot de onderkant stevig en knapperig is. Keer hem om en laat nog 5 minuten bakken - of zet de pan met de ongebakken kant even onder de gril tot de bovenkant bruin kleurt.

Snijd de omelet in punten en serveer hem warm of koud.

Recept 27 keer bezocht en 31 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Rijst met tuinbonen, pistachenoten en dille
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie het is leuk om de kinderen zo in de keuken bezig te zien
jong geleerd oud gedaan dus ik mag wel uit kijken dat hij mij er niet uitwerkt haha
maar even to the point
het was erg lekker

gr Durk

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Met nog 2 eieren extra was het een prima hoofdgerecht voor vijf personen. Het was heerlijk!