RECEPT NOEDEL KIPPESOEP

Eventueel ook te maken met andere soorten noedels als spaghetti, udon, o.i.d.

Soep gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 4 kwarteleitjes
  • Voor de garnalen
  • zout, peper
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 losgeklopt eiwit
  • 3 theelepels maizena
  • 20 grote rauwe gepelde garnalen
  • 6 eetlepels olie
  • Voor de paddestoelen
  • 8 gedroogde wolke-oortjes (Chinese paddestoelen)
  • 8 shii-take
  • 300 gr soba (Japanse boekweitnoedels) of ramen (Japanse eiernoedels)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 1/4 liter kippebouillon (van tablet)
  • 16 grote spinaziebladeren
  • Voor de topping
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 1 in ragfijne ringetjes gesneden lente-ui

Bereiding

Kook de kwarteleitjes in ruim kokend water in 3-4 minuten hard. Spoel de eitjes koud en pel ze.
Garnalen: vermeng zout en peper, de sesamolie, het eiwit en de maizena en roer er de garnalen door.
Bak de garnalen in de hete olie 2-3 minuten en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Soep
Overgiet de wolke-oortjes met kokend water en laat ze 30 minuten staan. Verwijder de steeltjes van de shii-take en snijd de shii-take in plakjes. Kook de soba volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat uitlekken. Verhit de olie en bak de knoflook hierin 2 minuten. Voeg de shii-take toe en bak ze op hoog vuur 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Voeg de wolke-oortjes en de spinaziebladeren toe en kook ze op zacht vuur 5 minuten mee. Voeg de gekookte soba toe en verwarm alles goed. Schenk de soep in 4 grote kommen en verdeel de garnalen en de kwarteleitjes over de kommen.

Topping
Verhit de olie en bak de gemberwortel, de knoflook en de sjalot hierin 5 minuten. Voeg de sojasaus toe en verdeel dit mengsel over de soep. Strooi de lente-ui over de soep.

Recept 25 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Waar is de kip ?