RECEPT MAROKKAANSE GEBAKKEN GROENTEN

Dit smaakt uitstekend bij vlees of vis. Met een stuk brood erbij en feta kan het ook als vegetarisch hoofdgerecht fungeren.

Groente gerecht uit Marokko voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 grote courgette of 2 kleine
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 12-16 kerstomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl tijm
  • zout
  • 75 ml olijfolie
  • 2 tl harissa (chilipasta, verkrijgbaar bij Marokkaanse winkel)
  • sap van 1 citroen

Bereiding

Snijd de uiteinden van de courgette en snijd deze in plakken. Snijd de paprika's in de lengte in dikke repen. Snijd de uien in grove stukken en hak de knoflook fijn. Laat de kerstomaatjes gewoon heel.

Leg de groenten in een ondiepe ovenschaal. Roer de knoflook, de kruiden, zout en harissa door de olijfolie en giet dit mengsel over de groenten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet de schaal 30-40 minuten in de oven tot de groenten wat zwart beginnen te blakeren aan de randen. Sprenkel het citroensap erover en serveer.

Recept 35 keer bezocht en 106 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zálig!!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Zo worden groenten nog eens echt lekker!! Compliment.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Vraagje : hoe noemt men in het Marokkaans :

Groenten

Olijven

Brood

Aubergine

Alvast bedankt voor uw reaktie, liefst voor zaterdag, dan heb ik een Marokkaans etentje bij mij thuis.