RECEPT LINZEN EN RIJST MET GEBAKKEN UIEN

De uien in dit recept worden lang gebakken, zodat ze caramelliseren en een zoete smaak krijgen.

Vegetarische gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen

Ingredienten

  • 6 el olijfolie
  • 3 grote uien, waarvan één gesnipperd en twee in ringen
  • 2-3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 tl komijn
  • 1/2 tl kaneel (of meer naar smaak)
  • 1 tl piment
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 500 ml groentebouillon
  • 150 gram groene of bruine linzen, gewassen
  • 150 gram rijst
  • 3 tomaten, in partjes
  • 1 komkommer, in schijfjes
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • zout en peper
  • 1 tl gedroogde munt (optioneel)

Bereiding

Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan en fruit daarin de gesnipperde ui. Doe na 3 minuten de knoflook en de kruiden erbij en fruit even mee. Voeg de bouillon en de linzen toe en laat alles in een gesloten pan 25-30 minuten sudderen. De linzen moeten dan beetgaar zijn.
Voeg nu de rijst toe en laat nog eens 15 minuten sudderen totdat de rijst gaar is en het vocht verdampt.

Verhit ondertussen de resterende olie in een grote koekenpan en bak daarin de uien 15-20 minuten totdat ze bijna zwart gaan zien.

Maak de linzen en rijst op smaak af met zout en peper en verdeel over vier borden. Leg de partjes tomaat en komkommerschijfjes om de porties heen en schep op elke portie een flinke lepel yoghurt. Bestrooi eventueel met de munt.

Recept 114 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gevulde tomaten
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,7 obv 6 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Lekker! Recept gedaan met zilvervliesrijst......ga het zeker nog eens maken. Staat nu in mijn favorieten.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Geweldig recept! Ga ik zeker vaker maken.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Het recept heet in Libanon M'Jeddera. Mijn schoonmoeder maakt het vaak als ik daar ben. Nu kan ik het hier ook.

Dank je wel.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm lekkerrrrrrrrr hoorrrrrrrrr

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik bedoelde een8 , maar wist niet hoe dit werkte

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Heerlijke maaltijd. Ben dol op dit soort ingredienten.