RECEPT KRUIDIGE KIP MET YOGHURT EN DILLE

Gevogelte gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

  • 800 gram kipfilet, in grote stukken
  • 4 sjalotten, fijngehakt
  • 2 rode chilipepers, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el gehakte verse gember
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 2 el gehakte verse dille of 2 tl gedroogde
  • zout en peper
  • 3 el slaolie

Bereiding

Roer de yoghurt los met de knoflook, de komijn en wat zout en peper en marineer hierin de kip een uur.
Verhit op hoog vuur de olie in een wok en fruit de sjalotten, de gember en de chilipepers. Voeg de kip met de yoghurtmarinade toe en bak het geheel 2 minuten, al roerend. Doe het deksel op de pan en laat nog ca. 7 minuten sudderen, op laag vuur.
Doe dan de dille erbij en laat nog een paar minuten sudderen, zonder deksel. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer met rijst of papadums.

Recept 15 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Zeer lekker, de moeite van het proberen waard