RECEPT KNOFLOOK NAAN

Dit is het recept voor het indiase brood, Naan. Normaal uit de tandoori oven, de meesten zullen het moeten doen met een hele hete oven, liefst met pizzasteen. Lekker bij curries, ook goed te gebruiken als basis voor een broodje met gegrilde kip.

Sandwich gerecht uit India , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Knoflook Naan
  • 3 kopjes bloem
  • 1 tl gist
  • 1 tl zout
  • 1 tl poedersuiker
  • 125 ml warm water
  • 125 ml yoghurt
  • 1 ei, licht geklopt
  • 80 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • optioneel gehakte verse koriander

Bereiding

Meng bloem, gist, zout en suiker in een grote schaal.

Klop water, yoghurt en ei samen door elkaar. Voeg toe aan de bloem en meng tot alles sqmen komt.

Strooi wat bloem op een glad oppervlak en kneed het deeg een minuut of 5 tot het mooi glad wordt.

In een schaal leggen en bedekken met keukenfolie. Laat op kammertemperatuur ca 30 minuten rijzen.

Maak een 'gaatje' in het deeg en voeg de helft van de boter toe. Kneed opnieuw 5 minuten tot glad en boter goed is opgenomen.

Verwarm oven voor met pizzasteen op de maximale temperatuur.

Smelt de rest van de boter op laag vuur en voeg de knoflook toe en houdt warm.

Verdeel het deeg in 8 voor wat kleinere broodjes of 4-6 voor wat grotere.

Zorg dat de porties mooi ovaal worden en ca. 2-3 mm dik.

Bak de broodjes af in de hete oven op de steen, een paar minuten is voldoende. Let goed op dat ze niet verbranden.

Bestrijk met knoflook boter en leg nog 10 seconden terug.

Eventueel bestrooien met koriander.

Een variant is om de knoflook door het deeg te kneden.

Serveren bij curries.

Recept 35 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!