RECEPT KIPFILET MET GEROOSTERDE PAPRIKA KNOFLOOKSAUS

Gevogelte gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 20 teentjes knoflook
  • 1 el + 2 tl olijfolie
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 el boter
  • 3 el gehakte sjalot
  • 2 tl gehakte knoflook
  • 1,5 dl witte wijn
  • 0,5 dl citroensap
  • 2,5 dl room
  • 4 kipfilets
  • 100 gram feta, verkruimeld

Bereiding

Verhit de oven voor op 180 C. Rooster de tenen knoflook in een schaaltje met 1 el olie tot zacht, ca. 30 minuten. Apart houden.

Rooster de paprika boven een gasvlam tot zwart en doe ze dan in een zakje en houdt deze dicht. Wat af laten koelen en dan pellen en in reepjes snijden.

Smelt de boter, voeg de sjalot en gehakte knoflook toe en zachtjes fruiten, 1 minuut. Voeg de wijn en citroen sap toe en in laten koken tot 1 dl, ca. 7 minuten. Voeg de room toe en kook dit in tot sausdikte, ca. 5 minuten. Meng de geroosterde knofook met de paprika door de saus, op smaak brengen met peper en zout. Nog zachtjes laten sudderen tot de kip gaar is.

Grill de kip en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip met wat saus en daarop wat feta.

Recept 23 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie ik vind het maar vies!!
ik zou het maar niet eten als ik jullie was

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie De smaak was heerlijk, precies goed. Een echte aanrader als je gasten krijgt. Wel veel werk.