RECEPT KIP TIKKA MASALA

Dit is een snelle en simpele versie van het vooral in Engeland zo populaire gerecht.

Gevogelte gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Kip tikka masala
  • 700 gram kipfilet, in stukken van 5 cm
  • Voor de marinade:
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 el currypoeder (toko)
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el tomatenpuree
  • zout en peper
  • sap van halve citroen
  • Voor de tikka masala-saus:
  • 3 el arachide- of slaolie
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 1 rode chilipeper, fijngesnipperd
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml slagroom
  • half bosje koriander, fijngehakt

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer hierin de kip minimaal 4 uur, maar liever een halve dag.

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg de stukken kip op een met zilverpapier bekleed rooster in het midden van de oven en rooster ze 25 minuten. Keer ze daarbij één keer om.
Zet op het laatst eventueel de gril aan om ze een bruin korstje te geven. Laat afkoelen.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper. Voeg de komijn, paprikapoeder en zout en peper toe en fruit deze ook even mee. Doe dan de tomatenblokjes en slagroom erbij en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen tot het wat is ingedikt. Voeg de stukken kip en de koriander toe en warm alles nog 5 minuten door. Serveer met rijst of naanbrood.

Recept 41 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie prima recept, lekker snel, lekker pittig (ook weer niet te) en mijn man is ook helemaal verslaafd aan dit recept.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk gerecht. We hadden hetr lekker pittig gemaakt en pitabrood erbij gegeten. Ook leuk om te maken. Aanrader!!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie beter als van het restaurant waar wij naar toe gaan
ik had wel voor lamsvlees gekozen ipv kip