RECEPT INDIASE AARDAPPEL EN BLOEMKOOLSCHOTEL

Groente gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 el slaolie
  • 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 el verse gehakte gember
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 100 ml yoghurt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 200 ml water
  • sap van halve citroen
  • zout

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak deze tot ze beginnen te bruinen. Haal ze uit de pan.
Doe de gember en knoflook in de achtergebleven olie en fruit deze 30 seconden. Voeg de aardappels toe en de kruiden. Roerbak tot de aardappels beginnen te bruinen en voeg dan de bloemkoolroosjes en het water toe. Sluit de pan en laat ca. 8 minuten stoven.
Controleer of alles gaar is (de bloemkool moet slechts beetgaar zijn) en voeg dan de yoghurt, de doperwten en citroensap toe. Laat nog 2 minuten sudderen en maak op smaak af met zout.

Recept 16 keer bezocht en 63 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Aloo Gajjar
Indiase gebakken aardappels
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,8 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik vond het heel erg lekker!

xfemke 12jr

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Inge kijk eens op internet onder yoghurt schift.
Zie daar het antwoord op je vraag.
succes

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik had een beetje een probleem.... de yoghurt schift wanneer ik hem erbij deed... en mijn vader heeft dit recept ook al eens gemaakt en hij had hetzelfde probleem...
Heeft iemand een idee waardoor dit komt en hoe dit op te lossen?

Alvast bedankt !!!
Maar wel super lekker, al is de yoghurt geschift !

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie de echte alo gobi,horen er wel nog een beetje worteltjes bij:-P

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker. Zelfs zonder yoghurt.(koemelkallergie). Normaal gesproken lusten mijn kinderen en ik geen bloemkool maar dit vonden we erg lekker.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Lekker, fris en zacht pittig! Zeker de moeite waard om te maken!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Top. Absolute top, dit gerecht. Toppiedetoppiedetoppiedetoppiedetoppiedet..enz.......heerlijk.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit recept vorige week gemaakt en ik kan zeggen dat het echt een aanrader is, zeker met een kipspiesje erbij.