RECEPT IJSLANDSE PERENVLAAI

Zoete gerecht uit Nederland , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: IJslandse perenvlaai
  • 1/2 blik delmonte peren
  • 1 kopje meel
  • 1 kopje witte basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • paneermeel
  • Voor de garnering:
  • 1/2 kopje kokosmeel
  • 1/2 kopje donker bruine basterdsuiker

Bereiding

Zet de oven aan op ongeveer 200 graden en warm 10 minuten voor. Begin dan aan het beslag. Doe alle ingrediŽnten in een beslagkom. Van de peren eerst het nat afgieten en de peren klein snijden. Alles samen roeren met de mixer of keukenmachine tot een gladde brei. Doe dit in een met boter besmeerde en paneelmeel bestrooide bakplaat of vuurvaste schaal. Vermeng de bruine suiker en de kokos en strooi dit over de brei. Zet de oven op 160 graden en zet de vlaai in het midden van de oven. Na 20 tot 3o minuten is hij klaar. De baktijd hangt af van de grootte van de oven. In een kleine oven duurt het meestal een half uur.

Serveren als hij nog warm is met een dot koude slagroom is het lekkerst. Maar koud is hij ook niet te versmaden.

Recept 22 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!