RECEPT GYOZA (SOORT WONTONS)

Dit zijn Japanse "Potstickers", zoals gevonden in noord China.

Ongeveer 24 stuks

Tapas+Mezze gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Gyoza (soort Wontons)
  • Ongeveer 24 Gyoza velletjes (indien niet gevonden voldoen Wonton velletjes ook) liefst ronde velletjes
  • Vulling
  • 250 gram varkens gehakt, bruin gebakken
  • 1/2 kopje gesneden pak-soi
  • 1 lenteui, fijngesneden
  • 4 el geraspte gember
  • 2 waterkastanjes, gehakt
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • witte peper
  • 1 tl sesamolie
  • 3 el arachide olie
  • 1/4 kopje water
  • Pittige dip
  • chili olie
  • rode rijstazijn
  • soja saus
  • water

Bereiding

Meng alle ingredienten voor de vulling.

Doe 1 el vulling in het midden van het deeg velletje, vouw het velletje dubbel zodat een halve cirkel ontstaat en druk de kanten goed aan. Herhaal dit tot de vulling op is.

Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag. Doe de Gyoza met de "zoom" boven in de pan tot de onderkanten mooi bruin en krokant zijn (potsticker). Voeg dan het water toe en stoom de Gyoza 1-2 minuten tot compleet gaar.

Serveren met de dip, gelijke delen azijn, water en sojasaus.

Recept 32 keer bezocht en 41 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Beef Tataki
Gyoza 2
  Foto: Beef Tataki  

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie kijk op www.wonderhowto.com leuke filmjes stap voor stap veel van Gorden Ramsey 3 sterren kok