RECEPT GEBAKKEN AARDAPPELS MET CHAMPIGNONS, SPEKJES EN LENTE UIEN

Groente gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg aardappels, geschild en in blokjes van 2 cm
  • 250 gram champignons, in dikke schijfjes
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 2 el boter
  • 2 el olie
  • 4 lente-uien, in dunne ringetjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Bereiding

Kook de aardappels net gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze minimaal een half uur afkoelen.
Smelt 1 el boter in een grote koekenpan en bak daarin de spekblokjes, ca. 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze bruin, onderwijl regelmatig omscheppend, in 7-8 minuten.
Smelt de resterende boter met de olie in een andere grote koekenpan op halfhoog vuur en bak daarin de aardappels. Voeg, als de aardappels een krokant korstje beginnen te krijgen, het champignonmengsel, de lente-uien, de peterselie en zout en peper toe en laat het geheel nog 3-4 minuten doorwarmen.

Recept 23 keer bezocht en 34 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!