RECEPT GAMBAS MET KETJAPSAUS

Recept voor grote garnalen in een lekkere ketjapsaus, verrassend mild door de boter, beetje fusion moet kunnen.

Vis gerecht uit Indonesie voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 8 grote garnalen, schoongemaakt en gepeld
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 lenteui, gehakt
  • 5 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • olie om te bakken
  • 1 el roomboter
  • 2 tl sambal badjak
  • 5 el goede ketjap manis
  • sap van 2 limoenen

Bereiding

Bak de gamba's in de hete olie tot ze roze zijn, haal uit de pan.

In dezelfde pan, op lager vuur, de boter smelten en daar de knoflook even bakken, dan de sambal en gambas weer toevoegen. Alles goed mengen en door verwarmen. Dan de ketjap, lenteui en tomaatjes toevoegen en ook het limeonsap. Goed mengen en dan meteen serveren.

Eventueel met rijst of met lekker brood.

Recept 58 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik zou maar opschieten, wieke, voordat het weer voorbij is.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie met pasen ga ik dit zeker maken wordt heel lekker hoop ik

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het is echt harstikke lekker en heel simpel te bereiden

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Is gemakkelijk te maken, en het smaakt heerlijk!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hallo , dit recept ga ik zeker maken ,dit weekend, ,vrienden die mee eten en ook gek van gambas en garnalen zijn . Dus wordt smullen denk ik.