RECEPT GAMBAS IN PIKANTE SAUS

Recept van m'n nichtje Alicia, die heeft het weer van haar moeder en die weer van de kok van Restaurant de Visserij in Den Bosch, daar komt het oorspronkelijk vandaan. Snel eens proberen en dan zal ik wat preciezere ingredienten geven.

Vis gerecht uit Nederland voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 3 el geconcentreerde tomatenroomsoep
  • 3 el thaise chilisaus
  • 1 1/2 dl koksroom
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el bieslook
  • 10 gamba's
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Bereiding

Gamba's pellen en op hoog vuur bakken, aan het einde een teentje knoflook erover uit persen en bestrooien met peper en zout en nog eventjes bakken. Uit de pan nemen.

De soep, room en chilisaus op laag vuur verwarmen en de bieslook toevoegen, als het te dun is kun je nog wat room toevoegen. Varieer met de ingredienten, als je zoeter wil meer soep, pittiger dan meer chilisaus, etc. Aan het pruttelen brengen en op smaak brengen met peper en zout. Dan de garnalen en doorheen doen en warm laten worden.

Serveren met stokbrood, tagliatelle en gegrillde groenten met balsamico dressing. Ik had dunne groene asperges en courgette gebruikt en aangemaakt met wat balsamicoazijn en olie.

Recept 41 keer bezocht en 72 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Scampi Diabolique
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 6 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie super sausje!

heb dus tomaten saus gebruikt en de bosui en bieslook en voor scherp/pittig te maken sambal~!

echt super, en grappige is, ik eet dit dus altijd bij de visserij/allerlei! En bij Méridien! die doen er ook nog taugé bij.. ook lekker!!

Groetjes Schipflinger Jr.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik heb een vraagje wat bedoel je met tomatenroomsoep en moet je dat zelf maken of zit dat in blik?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie het recept is inderdaad heerlijk kaniemand mij ook zeggen hoe dat kookboek heet en door wie gescheven van De voormalig restaurant visserij uit De Bosch
Graag reactie
Tineke

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik ken dit recept, staat in het kookboek van de voormalige kok/eigenaar v.d. Visserij, toevallig mijn ex-man.
Het recept is ietwat anders, maar wel overheerlijk. Ik doe er i.p.v. tomatensoep zelfgemaakt tomatensaus bij, geen bieslook maar een bosuitje en op het laatst een lepel kruidenboter. Niet apart koken, de gamba´s kort bakken en daarna de saus afmaken, in dezelfde pan. Klinkt eigenwijs maar het is echt lekkerder zo.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk, als het maar lekker pikant is hé...
En is idd zeer gemakkelijk te maken

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Gamba's zijn op deze manier overheerlijk,en een easy way to do it yourself.
Eet smakelijk allemaal.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Geef mij ook z'n zus, heerlijk

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker recept. Komt van m'n nichtje Alicia af. Vrij gemakkelijk te maken en tja gamba's doen het natuurlijk altijd goed.