RECEPT FUSILI MET WORST EN VENKELZAAD

Recept van Jamie Oliver, fusili met een 'saus' van rul gebakken worst met venkelzaad, chili vlokken, wijn en peterselie. Snel, goedkoop en makkelijk.

Pasta gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Fusili met worst en venkelzaad
  • 2 tl venkelzaad, geroosterd en verkruimeld in vijzel
  • chili vlokken naar smaak
  • extra virgin olijfolie
  • 400 gram braadworst, je favoriete
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 wijnglas witte wijn
  • de schil en het sap van 1 citroen
  • ca 350 gram fusili gekookt in ruim gezouten water (bewaar wat van het kookvocht)
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol vers geraspte parmezaan
  • 1 bosje platte peterlie grof gehakt

Bereiding

Haal de worst uit het vel en bak dit rul in een beetje olijfolie. Voeg de venkel en chili toe. Bak dit tot het vlees het mooi bruin is en krokant begint te worden.

Voeg dan de oregano en witte wijn toe en kook dit in tot de helft. Voeg dan het sap en de schil van de citroen toe en breng weer aan de pruttel.

Voeg dan de pasta toe en meng goed. Voeg de peterselie en parmezaan en een scheut olijfolie toe en wat van het vocht, tot je een mooi mengsel krijgt.

Proeven eventueel nog wat zout en peper toevoegen.

Meteen serveren.

Recept 31 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker gerecht, het valt of staat met het soort worst je gebruikt. Neem dus het lekkerste worstje dat je kunt vinden.

Verder had ik nog wat knoflook toegevoegd, geeft toch wat extras.