RECEPT FOCACCIA BROOD

Recept om zelf Focaccia te maken

Sandwich gerecht uit Amerika

Ingredienten

  • 3 1/2 kopje bloem
  • 1 pakje gist
  • 2 el vers gehakte rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl gemalen zwarte peper
  • 2,5 dl warm water
  • ca. 90 gram zongedroogde tomaten (droge!)
  • 3 el vers geraspte parmezaan
  • 3 el vers geraspte Romano kaas (harde geitenkaas)

Bereiding

Doe de bloem en gist in een keukenmachine en laat het mengen. Voeg rozemarijn, 1 el olijfolie, zout en peper toe. Machine langzaam aan zetten en water langzaam toevoegen tot er een deeg vormt. Haal het deeg uit de schaal en vorm er een bal van, bedek met olijfolie en laat het een uur rijzen (tot het verdubbeld is). Indrukken en verdelen in tweeen. Op wat ovenpapier leggen en laten rusten. Dan stukken plat drukken tot 'cirkels' ontstaan van ca. 25 cm. Bedekken en weer ca. 20 minuten laten rijzen. Ondertussen tomaten laten wellen in heet water. Oven voorverwarmen op 180C.

Met je vingers wat 'deukje' in het deeg maken en de 2 stukken besprekeneln met de olijfolie. Verdeel de tomaten over de focaccia's en bestrooien met de kaas. In de oven bakken voor ca. 30 minuten of tot mooi goudbruin.

Recept 14 keer bezocht en 38 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit brood kende ik al uit restaurant "de lagune"in Harderwijk.

Echt super lekker brood.