RECEPT DOPERWTEN EN AARDAPPELS MET DILLE

Smaakt lekker bij vlees van de gril

Groente gerecht uit Griekenland voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 1 bosje dille, fijngehakt
  • 3 lente-uien, in ringetjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gram doperwten (diepvries)
  • 750 gram aardappels, geschild en in kleine blokjes
  • zout en peper
  • sap van 1 citroen
  • 1 el bloem

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de lente-uien, knoflook en de helft van de dille. Voeg de doperwten, aardappels en zout en peper toe en giet er zo veel water bij dat alles net onder staat. Laat het geheel afgedekt 20 minuten zachtjes sudderen of totdat de aardappels net gaar zijn.

Roer in een kommetje de bloem samen met wat kookvocht door het citroensap en giet dit in de pan. Roer even door en laat alles afgedekt nog drie minuten koken. Draai dan het gas uit, roer de resterende dille erdoor en laat de pan afgedekt nog tien minuten staan alvorens te serveren.

Recept 40 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie lijkt om ontzettend lekker...ik ga het proberen ...maak er dan een heerlijke roze zalmmoot bij!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie een gevaarlijk recept omdat je olijfolie van extra verge nooit mag verhitten het kan dan kankervekkende stoffen afscheiden
neem liever pure olijfolie
dit is alleen een Tip lees alles na op google over extra verge olijfolie

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker fris en gezond bijgerecht. Aanrader voor dille-fans.