RECEPT DAK COCHU JANG BOEKUM KIP IN HETE CHILISAUS

"Koreans in the southern part of the country like salty and chili-hot foods. The cities of Kwangju and Chongju in the southwest Korea, where I spent some culinary research time, are centers for this hot salty dish."

Gevogelte gerecht uit Korea voor 6 personen

Ingredienten

  • ca. 600-700 gram kipfilet
  • 5 el suiker
  • 1 el geperste knoflook
  • 1 lenteui fijngesneden
  • 1 el gember, geperst of heel fijngesneden
  • 5 el koreaanse gefermenteerde chilipasta (of sambal)
  • 2 el sojasaus (japanse)
  • 2 el sesamolie
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 dl water

Bereiding

Kip in stukjes snijden. Meng dit met de suiker en laat het marineren, ca. 1 uur.

De andere ingredienten mengen. En daar de kip nog een uur in marineren.

De dl water in een pan aan de kook brengen en hier de kip met de marinade toevoegen. Zachtjes laten pruttelen voor ca. een half uur, tot bijna al het vocht weg is.

Serveren met rijst, een salade en Kim Chi.

Bron: "The Korean Kitchen" van Copeland Marks

Recept 22 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Tak Kal Bi Gemarineerde Kip
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 1 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie het was erg lekker je moet goed op de kruiden letten niet te veel