RECEPT COUSCOUSSALADE MET GEITENKAAS EN VIJGEN

Slanke gerecht uit Marokko voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 200 gram couscous
  • 50 gram walnoten, geroosterd
  • 3 el olijfolie, extra vergine
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1/2 krop frisee
  • 120 gram rucola
  • 180 gram geitenkaas
  • 4 vijgen
  • Peper en zout

Bereiding

1.Doe de couscous in een kom en giet er kokend water over heen. (kijk voor de hoeveel heid op de verpakking). Laat het ongeveer 15 minuten staan.
2.Schep de couscous los, meng de olijfolie erdoor heen en maak op smaak met peper en zout.
3.Snijd de vijgen in partjes en meng deze samen met de walnoten en tomaten door de couscous.
4.Verdeel de rucola en frisee over de borden. Schep de couscous erboven op.
5.Kruimel de geitenkaas over de boren. Eet smakelijk.

Tip: Jonge geitenkaas heeft een minder uitgesproken smaak dan oudere.

Voedingswaarde per persoon:
365 kcal, 27 gram koolhydraten, 12 gram eiwit, 24 gram vet

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor Valtaf.nl.

Recept 35 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie erg lekker. makkelijk te maken. smaakt goed

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie verse vijgen of gedroogde?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het was verukkelijk