RECEPT COGNAC ROOMSAUS

Saus gerecht uit Frankrijk , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1,1 dl cognac
  • 2 dl runderbouillon
  • 1,1 dl room
  • 2 el boter

Bereiding

Doe de cognac in een pannetje en flambeer tot de vlammen uit gaan (4-5 minuten). Voeg de bouillon toe en de room en kook flink in. Voeg de koude boter toe en haal van het vuur, kloppen tot de boter gesmolten is en dan serveren over een biefstukje of varkenshaasje.

Recept 50 keer bezocht en 20 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Hallo,

Ik heb dit gerecht verschillende keren gemaakt met steeds een andere cognac. Als cognac liefhebber is dit een belangrijk ingrediënt. De laatste keer gebruikte ik Michelet vsop. Hiervan was het resultaat echt geweldig. De soort cognac maakt wel degelijk uit, ondanks dat veel mensen er 'maar een goedkope cognac in gooien'.

ps. michelet wordt niet overal verkocht. Even googlen helpt altijd. Ik koop mijn flessen bij cognacnet.eu.