RECEPT CHINESE KIP MET AMANDELEN

Gevogelte gerecht uit China voor 2 personen

Ingredienten

  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 losgeklopt eiwit
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels zout
  • peper
  • 1 dl kippenbouillon van een stukje bouillontablet
  • 1 dl slaolie
  • 100 gr ontvliesde amandelen
  • 1 eetlepel in stukjes gesneden bakgember

Bereiding

Snijd de kipfilets in smalle reepjes.
Maak 1/2 eetlepel maïzena aan met 1 eetlepel sherry en roer er het eiwit, 1 eetlepel ketjap, zout en peper door.
Meng het vlees hierdoor en laat het 1 uur marineren.
Vermeng de overige sherry en soja met de bouillon.
Verhit de slaolie in een wok, bak hierin de amandelen tot ze goudgeel zien en leg ze apart op een bord.
Laat de slaolie weer heet worden en doe de stukjes kuiken er één voor één in tot de bodem bedekt is.
Bak ze in 4 minuten gaar en bruin.
Haal ze daarna met een schuimspaan uit de olie en leg ze naast de amandelen.
Bak alle stukjes op deze manier.
Giet daarna het grootste deel van de olie uit de wok.
Laat de resterende olie – 1 eetl - weer heet worden.
Bak de bakgember 1 minuut mee en doe het sherry-soja-bouillonsausje erbij.
Bind dit met de overige halve eetlepel aangemengde maïzena.
Doe de kuikenstukjes en amandelen terug in de pan en laat deze in 1 minuut weer heet worden.
Schep het gerecht op voorverwarmde borden en geef er rijst en komkommersalade bij.

Recept 40 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!