RECEPT CHILI DE PATATAS

Recept voor aardappel chili, beetje apart maar wel lekker.

Vlees gerecht uit Mexico voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Chili de patatas
  • 800 g schouderkarbonades zonder bot,
  • 2 eetlepels bloem,
  • 2 uien,
  • 4 teentjes knoflook,
  • 1 rode peper,
  • 1 eetlepel ma´zena,
  • 2 theelepels chilipoeder,
  • 1 theelepel komijnpoeder (Silvo),
  • 1 theelepel gedroogde oregano,
  • 500 g vastkokende aardappels,
  • 3 vleestomaten,
  • 150 g chorizo (3 plakken ß 50 g),
  • 3 takjes bladselderij,
  • 3 eetlepels (olijf)olie,
  • 1 pot vleesfond (380 ml, AH),
  • 1 laurierblaadje

Bereiding

Vlees in blokjes snijden van ca. 2 cm. Omschudden met bloem. Uien en knoflook pellen en fijnhakken. Peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne ringetjes snijden. In kommetje ma´zena, chilipoeder, komijn en

Oregano vermengen. Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 cm snijden. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Chorizo in blokies van ca. 2 cm snijden. Bladselderij fijnsnijden.

In stoofpan 2 eetlepels olie verhitten. Vlees op hoog vuur al omscheppend bruin bakken. Met schuimspaan uit pan nemen en apart houden. Rest van olie toevoegen en uien, knoflook en peperringetjes ca. 2 minuten fruiten. Vlees in pan terug doen en ca. 10 minuten bakken. Pan afblussen met vleesfond. Aan de kook brengen, iaurierblaadje toevoegen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. Aardappelblokjes toevoegen en ca. 1 5 minuten koken. Tomatenblokjes en chorizo toevoegen en ca. 5 minuten rneekoken. Ma´zenamengsel losroeren met water, toevoegen aan stoofvocht en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat. Bestrooien met selderijgroen. Serveren met ma´sbrood.

Recept 17 keer bezocht en 27 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Deze moet ik zeker eens proberen.
't Kwijl loopt nu al uit mijn bakkes, langs mijn nek over mijn borst, naar........................................

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Waarom heet dit aardappelchili?!? Er zit bijna een kilo vlees in en maar 500 gram aardappels! Lijkt me overigens wel lekker verder..

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie was vrij simpel om te maken..
alleen de mise an place daar zat wat tijd in maar het recept is erug lekkah..
bedankt...

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heel lekker, binden van de saus vond ik niet nodig. En tot mijn verbazing inderdaad helemaal geen toegevoegd zout nodig. Een succes!