RECEPT CARAIBISCHE STOOFPOT

Vlees gerecht uit Antillen+Caraibben voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 gram runderstoofvlees, in blokjes
  • bloem
  • zout en peper
  • 5 el olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 groene paprika's, in blokjes
  • 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • scheutje balsamico-azijn
  • 2 laurierbladen
  • 1/2 el tijm
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 tl suiker
  • 50 ml bruine rum
  • 20 groene olijven met piment, in schijfjes

Bereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper en haal het door de bloem. Verhit 2 el olie in een grote braadpan en braad de helft van het vlees rondom bruin. Haal het met een schuimspaan uit de pan en herhaal met de rest van het vlees.
Verhit de resterende olie in de pan en bak hierin de uien, knoflook, paprika's en chilipepers ca. 7 minuten.
Voeg nu de tomatenpuree, tomatenblokjes, azijn, laurier, tijm, bouillon en suiker toe. Doe het vlees er ook bij en laat het geheel afgedekt anderhalf uur zachtjes stoven.

Voeg de rum en olijven toe en laat alles nog 10 minuten onafgedekt koken.
Serveer met rijst en chutney.

Recept 19 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Chili con carne
Jamaican Flag
Foto: Chili con carne    

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!