RECEPT BLOEMKOOL IN TOMATENSAUS

Groente gerecht uit Griekenland voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 bloemkool
  • sap van halve citroen
  • 5 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • zout en peper
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte dille (optioneel)
  • 100 gram feta, verkruimeld (optioneel)

Bereiding

Verdeel de bloemkool in roosjes en besprenkel die met het citroensap. Laat dit even intrekken.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de bloemkoolroosjes, eventueel in twee porties, tot ze wat bruin beginnen te zien. Haal ze uit de pan.

Bak de ui en de knoflook in dezelfde olie en voeg dan de tomaten met sap toe en een scheutje water. Breng aan de kook en doe de bloemkoolroosjes weer terug in de pan. Laat afgedekt 10 minuten stoven en voeg dan zout en peper naar smaak toe. Roer de peterselie en eventueel de dille erdoor en strooi er eventueel de feta over.

Aardappelpuree en gegrild vlees passen er goed bij.

Recept 19 keer bezocht en 38 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Eindelijk van de bleke bloemkool af. Goed recept. 80 gram fetta geeft een mooi accent

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker dit en dat voor een groentegerecht. had alleen de dille gebruikt want die had ik nog en dat was perfect.