RECEPT BIEFSTUK MET WHISKYSAUS

Vlees gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 biefstukken
  • 50 gram boter
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 60 ml Schotse whisky
  • 2 tl grove mosterd
  • 150 ml runderbouillon
  • 125 gram champignons, gesneden
  • 250 ml slagroom
  • 1 el gehakte peterselie
  • zout en zwarte peper

Bereiding

Begin met de saus:
Smelt de helft van de boter en fruit daarin de sjalotten. Voeg de whisky toe en steek deze aan. Wacht tot de vlammen gedoofd zijn en voeg dan de mosterd, bouillon, champignons en slagroom toe. Kook dit in tot het met de helft gereduceerd is.

Kruid de biefstukken met peper. Smelt de resterende boter in een grote, zware koekenpan en bak daarin de biefstukken naar eigen smaak.

Roer de peterselie door de saus, warm hem nog even door en maak op smaak af met zout en peper. Strooi wat zout over de biefstukken en serveer ze met de saus.

Tip: voor een iets dikkere saus, bind hem met een theelepel ma´zena opgelost in een eetlepel water. Roer dit op het laatst door de saus en laat 1 minuut koken.

Recept 39 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Echt lekker, zal ik ng maken!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heerlijk!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Het is een heerlijk stukje vlees wat
er dan op tafel komt, alleen de maizena
zou ik wisselen met allesbinder.
verder prima

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ipv biefstuk is de Wiskeysaus ook erg lekker met varkenshaas.