RECEPT BE SAMPI BASE BALI

Rundvlees met Balinese kruiden

Vlees gerecht uit Amerika

Ingredienten

Foto: Be Sampi Base Bali

Bereiding

Snijd het vlees in stukjes. Pel de sjalotten en knoflook. Maak de lomboks en rawits schoon en ontzaad indien gewenst. Schil de jahe. Wrijf dit alles fijn in vijzel of in keukenmachine.

Kneus de sereh en schil de laos.

Fruit de kruiden in wat olie en voeg dan het vlees toe met de andere kruiden en gula bali. Bak dit ca. 5 minuten en giet er 0,5 l water bij en zet het vuur laag. Laat dit ongeveer 45 minuten sudderen.

Roer de santen erdoor en laat het weer sudderen tot het een mooie dikheid krijgt. Op smaak brengen met zout.

Recept 30 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Lijkt me erg lekker. Ga het in ieder geval eens snel uit proberen. Dan hoor je nog van me hoe of we het vonden.
Maar eerst zou ik graag willen weten wat gula bali precies is en waar ik dit kan kopen.