RECEPT BALKAN SALADE

Salade gerecht uit Bulgarije voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 2 kleine aubergines
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 3 el fijngehakte walnoten (liefst geroosterd)
  • 5 el olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 el wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout en peper
  • 3 rijpe tomaten, in schijfjes
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240 graden.

Leg de gewassen aubergines en puntpaprika's op een rooster midden in de oven en bak ze 25 minuten. Snijd ze in stukjes zodra ze enigszins zijn afgekoeld. Verwijder daarbij de zaadlijsten (en eventueel ook de schillen).

Meng de stukjes aubergine en paprika met de komkommer en walnoten in een schaal. Roer een dressing van 4 el olie, azijn, knoflook, zout en peper en meng deze door de salade. Garneer met de schijfjes tomaat, de olijven en de peterselie. Sprenkel er de resterende eetlepel olie over en serveer op kamertemperatuur.

Recept 20 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie het was fies maar ook niet zlegt maar ja

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het was lekker maar waroom set je geen plaatjes

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik vond dit een heerlijke salade, die me sterk deed denken aan de salade van een Slavisch restaurant hier in de buurt. Genoten!