RECEPT ZUURKOOLSCHOTEL

Recept voor een winterse zuurkoolschotel met natuurlijk een zoetje, de ananas, en wat andere smaken als mosterd, uien en sambal.

Groente gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 p. zuurkool
  • 1 p. gehakt
  • uien
  • knoflook
  • sambal
  • mosterd
  • ananas
  • aardappelpuree
  • jus/boter
  • (evt. gemalen kaas)

Bereiding

Indien nog niet gekookt, de zuurkool koken.
Gehakt rul bakken met uien, knoflook en sambal (hoeveelheid en evt. andere kruiden naar eigen smaak toevoegen).
In een ovenschaal de ingredienten doen van boven naar beneden, zuurkool, gehakt, mosterd, ananas (in ringen of stukjes), aardappelpuree, dunne plakjes boter (of wat jus) en daar boven op evt. gemalen kaas of (kruiden)paneermeel.

Wat betreft de mosterd, niet wat puntje, maar gewoon een een laagje over het gehakt heen smeren.

Ong. 45 minuten in de oven op 150 a 200 graden.

Recept 54 keer bezocht en 243 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 20 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie prima recept vooral de sambal en mosterd waren verrassend ik heb zelf nog een beetje casselerrib erbij gedaan had ik nog liggen,samen met het gehakt mengsel.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie We hebben normaal de koning der junkfood in huis, maar dit gerecht wist hij erg te waarderen! Zeker de moeite waard om nog een keer te maken.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk gerecht!! Mijn kinderen en wijzelf hebben er echt van gesmuld! Ik heb een half potje hoingmosterd gebruikt...en lekker veel paneermeel!
Jammie......

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker. Dit ga ik zeker vaker maken.
Bedankt.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Wij hebben het vanavond gegeten (zonder de sambal i.v.m. de kinderen) maar iedereen heeft gesmuld! Ik zal het recept zeker vaker gebruiken.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie heerlijk al waren we de mostert vergeten het was echt heerlijk we zullen het zeker vaker eten

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Ik vond 'm erg lekker. Combinatie mosterd/sambal maakt het lekker pittig.
Gaat bij mijn favorieten lijstje.
Bedankt.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie heerlijk, een bewaarrecept!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Erg lekker (spicey) en weer eens wat anders!!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Heerrrrrrrrrrrrrrlijk, ik heb er zelfs een printje van gemaakt voor bij mijn campingrecepten.

Datum
Naam
Waardering 3 van 10
Reactie Dit recept is echt geen succes!, vooral de mosterd niet...

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie echt lekker zeg heerlijke met sambal erdoor,dit recept is een blijvertje

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg lekker!
Recept zit al in mijn plakboek hoor!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie hebben heerlijk genoten van dit verrassend recept!
Bedankt

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Deze gaat in mijn kookboek en eten we zeker vaker! Heerlijk.......

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie erg lekker, ik moet toevoegen dat het toevoegen van chili pepers ipv mosterd een errug goed idee is. Heerlijk

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker Thx

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie de mosterd heb ik weggelaten en ipv mosterd heb ik ketsup gebruikt en door het gehakt een gesneden madam jeannet peper mee gebakken.
pittig maar oh so lekker..

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Vanavond het de zuurkoolschotel gemaakt en....hij smaakt voortreffelijk. Hulde!!

Groeten Randolph

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Nog niet gemaakt, maar lijkt me heerlijk.

Alleen staat er in het recept de ingredienten van boven naar beneden in de ovenschaal.. (dus de puree zou dan onderop komen) je bedoelt vast van beneden naar boven

Groetjes

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit moet toch voor een kookleek als ik te doen zijn... wij eten vanavond zuurkoolschotel!
Groeten Monique

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb het recept uigeprobeerd en het was erg lekker. Ik heb het gehakt door tofu gehakt vervangen.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lijkt me een erg lekkere combinatie. Ik ga hem wel op een vegetarische manier maken en zal hem dan op de vegetarische pagina zetten onder vermelding dat ik het recept van jou heb geadopteerd.