RECEPT TAJINE MET RUNDVLEES EN GROENTEN

Vlees gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram runderstoofvlees in blokjes
  • 2 el boter of zonnebloemolie
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode chilipeper, gehakt
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 1 tl koriander
  • snufje saffraan (optioneel)
  • zout en peper
  • 1 dun schijfje citroen, in zeer kleine stukjes
  • 400 gram gekookte kikkererwten
  • 2-3 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 el rozijnen
  • 1 grote rode of groene paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in gehalveerde schijven
  • sap van halve citroen

Bereiding

Verhit op halfhoog vuur de olie of boter in een grote braadpan of tajine en braad hierin het vlees aan. Doe de uien, knoflook en chilipeper erbij en bak deze mee. Voeg de kruiden en de stukjes citroen toe en zoveel heet water dat het vlees net onder staat. Sluit de pan en laat op laag vuur ca. anderhalf uur stoven. Controleer af en toe of het niet droogkookt.
Doe de rest van de ingrediënten erbij wanneer het grootste gedeelte van het vocht is verdampt. Laat nog ca. 15 minuten stoven tot de groenten zacht zijn.
Serveren met rijst of couscous.

Recept 354 keer bezocht en 449 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk gerecht, ook wat gehakte dadels toegevoegd en ipv tomaten een pakje tomatenblokjes met knoflook genomen.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Gemaakt, heerlijk! Heb er nog wat wortel en pompoen bijgevoegd... Erg lekker en hele gezin, inclusief oma van 88, was enthousiast. Bedankt, gaan we zeker vaker doen..

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk recept. kreeg een Tajine met Sinterklaas en heb dit recept al verschillende keren gamaakt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heb een mooie tajine van Xenos en het eten daaruit is zo lekker,anders dan uit een braadpan.Wel eerst in laten weken,geldt vooral voor onderste braadschaal geloof ik.Gewoon voorzichtig op vlamverdeler.Je kunt veel recepten vinden op Internet ervoor

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ook www.brigada.nl heeft dit recept geprobeerd; het was heerlijk!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een goed recept voor mijn net nieuwe Tajine gekocht bij shopfair.nl!

gr

Maria

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb deze tajine in een grote ordinaire soeppan, met 4 x de hoeveelheden, voor een bazaar gemaakt. Wel langere gaartijden aangehouden. Het was een groot succes. Je moet hem echt eens thuis proberen, is niet moeilijk. Bedankt voor dit recept!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie tajine kun je op gelijk wat maken, electrische platen of met gas...het maakt niet uit.
het is in elk geval lekker en iedereen die ik ken die van mijn tagine heeft gegeten is er weg van...
zeker proberen!!!!!!!!!!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @ caroline,..

een tajine behoor je eerst voor te behandelen in water voordat je deze kunt gebruiken in de oven of op het vuur.. dompel de tajine & muts minst 6 uur in een emmer water zodat deze het water goed opneemt vanaf dan heb je er geen omkijken naar en kun je de tajine wel 5 uur op het vuur laten staan... behalve bij het afwassen na een overheerlijke tajine... ;)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een goede tajine kan gewoon op gas, liefst met vlamverdeler. Ik doe het zo ook, en het gaat prima.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Beste Marco,

Mijn zwager kwam kortgeleden razend enthousiast terug van een zakenreis naar marokko, hij had er heerlijk gegeten. Zijn enthousiasme deed mij besluiten een tajine te kopen bij de kookwinkel. Deze blijk je echter alleen te kunnen gebruiken in de oven, dus NIET op het vuur. Ik kom nergens marokkaanse (tajine) ovenrecepten tegen. Heb ik de tajine nu te impulsief gekocht? Of weet je misschien waar ik wel geschikte recepten kan vinden?
Met hartelijke groet, Caroline